ONZE MAATWERK OPLOSSINGEN

Wij kennen ieder onderdeel

WIJ KENNEN IEDER ONDERDEEL

Ons assortiment is zeer uitgebreid en omvat standaard onderdelen voor vervanging, maar wij zijn eveneens in staat om een compleet nieuw systeem voor u samen te stellen of te engineeren. Zo hebben wij altijd precies wat u zoekt! Ontdek de mogelijkheden van onze maatwerkoplossingen.

3D-PRINTER

Emeko Techniek heeft sinds kort een speciale 3D-printer in beheer.

Op basis van digitale bouwtekeningen kunnen wij zo allerlei verschillende objecten produceren. De printer verwezenlijkt het object door deze laag op laag na te bouwen. Zo zijn wij in staat om een compleet nieuw onderdeel voor u samen te stellen. Hier opvolgend is het uiteraard mogelijk om een compleet geleidingssysteem helemaal op maat maken. Alle onderdelen zijn bij ons op te vragen in Metaal, Kunststof en Grafiet.

FREZEN

Met de uitbreiding van het machinepark in 2009 met de Haas VM-3 CNC freesmachine eindigde voor Emeko Techniek BV definitief het tijdperk van conventioneel frezen. 

Frezen met Haas VM-3
De 3-assige machine kan werkstukken met een maximale maat van 1000 (l) x 650 (b) x 600 (h) mm aan. De machine is uitgerust met een tool storage systeem dat maximaal 40 gereedschappen kan bevatten. Verder is de machine uitgerust met een koelsysteem in de as.

Pre-processing
Door gebruik te maken van de laatste generatie 3D CAD software en aansturing via Edge Cam, zijn wij verzekerd van een professionele en economische manier van produceren. Deze manier van pre-processing maakt het ook mogelijk om kleine series snel te produceren. Samen met onze twee Cincinnati CNC-freesmachines en onze conventionele freesmachines kunnen wij u nu een compleet bewerkingenpakket aanbieden.

DRAAIEN

Met de recente aanschaf van de Haas SL20 heeft Emeko Techniek BV haar machinepark gecompleteerd. 

Draaien en frezen met Haas SL20

Deze CNC-gestuurde draaibank heeft aangedreven gereedschappen zodat ook complexe (draai- en frees) bewerkingen in één opspanning verwezenlijkt kunnen worden. De machine is geschikt voor werkstukken met een maximale diameter van 200 mm over een maximale lengte van 500 mm.

Pre-processing 
Door gebruik te maken van de laatste generatie 3D CAD software en aansturing via Edge Cam, zijn wij verzekerd van een professionele en economische manier van produceren. Deze manier van pre-processing maakt het ook mogelijk om kleine series snel te produceren.

Voor grotere afmetingen hebben wij de beschikking over een Style Teach-In draaibank. Met deze machine kunnen wij werkstukken vervaardigen tot een maximale diameter van 410 mm en maximale lengte van 800 mm.

WATERSNIJDEN

Emeko Techniek houdt graag de controle over het volledige productieproces van de producten die wij leveren, daarom hebben wij reeds jaren geleden de watersnij-techniek omarmd.

Wij hebben een speciale microwebsite gelanceerd om al onze kennis en diensten gericht op watersnijden te bundelen. Op deze microwebsite vind u uitgebreide informatie over watersnijtechnieken, watersnijmachines, producten en toepassingen, materiaalsoorten en nog veel meer.

Met ons online offerte formulier maken wij het voor u nog sneller en eenvoudiger om online een offerte aan te vragen voor uw beoogde watersnijwerk.

KANTEN EN BUIGEN

Emeko Techniek BV heeft sinds 2009 de beschikking over een Safan E-brake CNC gestuurde kantbank. 

Kanten met de Safan E-brake
Met zijn drukkracht van 80 ton en zijn werklengte van 2550 mm kunnen wij een grote diversiteit aan materialen en zettingen verwerken. De mogelijkheid om digitale files direct in te lezen in de machine maakt ook het vervaardigen van kleine series rendabel. Tevens geeft dit de mogelijkheid om complexe werkstukken vooraf te simuleren zodat uitval wordt geminimaliseerd.

Combinatie is onze kracht
In combinatie met onze waterjetsnijtechniek, onze draai- en freescapaciteiten zijn wij in staat complexe werkstukken compleet voor u te vervaardigen.

CAD / CAM

Emeko Techniek BV heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in Cad/Cam techniek en onze organisatie hieraan aangepast.

CAD
Momenteel gebruiken wij primair SpaceClaim en SolidEdge. Deze 3D CAD pakketten stellen ons in staat snel te ontwerpen en te visualiseren. De mogelijkheid om STP-files te im-/exporteren garandeert een 1:1 match met uw ontwerpen. In combinatie met AutoCad zijn wij in staat vrijwel ieder bestandsformaat voor u te verwerken.

CAM
Door de link met EdgeCam kunnen wij onze ontwerpen snel omzetten in CNC programma’s. Dit reduceert de insteltijd, waardoor ook kleine series economisch te produceren zijn.

Bestandsformaten
In onderstaande download treft u een overzicht aan van de bestandsformaten die wij voor u kunnen importeren en exporteren. Indien het door u gebruikte type niet op deze lijst voorkomt, adviseren wij u contact met ons op te nemen.

OVERIGE MACHINES

Naast de eerder genoemde machines heeft Emeko Techniek BV de beschikking over een breed assortiment machines voor aanvullende bewerkingen, zoals:

  • Timersavers Grindingmaster borstel/schuurmachine
  • Rösler trommelmachine
  • Rösler droogmachine
  • CMA tapautomaat
  • Knuth plaatwals
  • Hereaus droogovens
  • (exenter)persen

UW MAATWERKOPDRACHT DOORGEVEN

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

UW COMPONENT NIET MEER LEVERBAAR?

Geen probleem! Wij maken alle componenten, geheel op maat!